این قانون پزشکی را نباید فراموش کنید که : مقاومت بدن در برابر مواد شیمیایی، در مقایسه با میکروب ها و ویروس ها پایین تر است. یعنی این مواد شیمیایی استفاده شده در محصولات غذایی بسیار خطرناک تر از برخی ویروس و میکروب ها هستند، اما چون تاثیرات آنها به مرور مشخص میشود، بیشتر ما آنها را جدی نمی گیریم … . در این بخش قصد داریم شما را با انواع مواد شیمیایی مضر و سرطان زایی که در محصولات غذایی ما استفاده می شود و مجوز آنها را هم بر اساس استاندارد های وزارت غذا و داروی امریکا صادر می کنند مورد بررسی قرار دهیم.

امروزه با صنعتی شدن همه مواد غذایی، اساسا تولید محصولات غذایی بدون مواد شیمیایی امکان ندارد، در نتیجه باید از روش فراوری محصولات غذایی و مواد شیمیایی ای که در آنها استفاده می شود بخوبی آگاهی داشته باشیم تا از عوارض خطرناک و سرطان زای آنها به دور باشیم.

معرفی مواد شیمیایی مضر و سرطان زا

نیترات های سرطان زا

نیترات ها و تاثیرات سرطان زای آنها :

نیترات ها از مهم ترین مواد شیمیایی سرطان زا در محصولات گوشتی آماده هستند. در تهیه و تولید سوسیس و کالباس، استفاده وسیعی از نیتزات ها می شود زیرا روند فعالیت سم بوتولیسم که سمی کشنده است را متوقف می کند و باعث طعم دهندگی، نگهدارندگی ماده میشود اما در عین حال این ماده در گوارش، نقشی سرطان زا دارد و چه بهتر که از همان ابتداء سراغ مصرف فست فودها نرویم تا از بیماری های احتمالی بر اثر مصرف آنها جلوگیری کرده باشیم.

توجه داشته باشید که خطر نیترات ها در سطح بین المللی بوده و حتی سازمان بهداشت جهانی نیز آنرا در میان مواد غذایی به عنوان ماده ای سرطان زا دسته بندی کرده است.

از مواد شیمیایی مضر می توان به بی فنیل‌های پرکلره اشاره کرد که در محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و باعث اختلالاتی در روند تکامل مغز می شود و در نتیجه باعث اختلالات رفتاری در کودکان می شود.

پروپیل پارابن نیز از دیگر مواد سرطان زایی است که باید آنرا شناخت. این ماده یک مقلد هورمون است که هنگامی که خورده میشود، سیستم ایمنی بدن قادر به جداسازی آن از هورمون های واقعی نمی باشد و در نتیجه ی مصرف زیاد آن، فرد به سرطان سینه مبتلا می شود. متاسفانه استفاده از این محصول صرفا به مواد غذایی پخته شده محدود نمی شود و در برخی از نوشیدنی ها و لبنیات نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در ضمن استفاده از فلزات سنگین در محصولات غذایی همچون جیوه نیز بسیار مضر بوده که ضریب هوشی افراد را کاهش می دهد و کیفیت بینایی و شنوایی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

به طور کلی باید بدانید که مواد غذایی ای که در پلاستیک ها بسته بندی شده اند، دارای مواد مضری مثل فتالات و … هستند که سلامتی شما را در معرض خطر قرار می دهند. همچنین بر اساس تحقیقات، تاثیرات منفی فتالات بر روی رفتار انسانها ثابت شده است.

مواد افزودنی سرطان زایی که خود ایالات متحده نیز سرطان زا بودن آنها را تایین کرده است از قرار زیر است:

  • اتیل اکریلات
  • انی‌بنزوفنون
  • یوژنییل متیل اتر (متیل اوژنول)
  • پیریدین
  • پولگون
  • میرسین

از همین جهت توصیه می شود مواد غذایی ای که دارای این نوع از افزودنی ها هستند را از برنامه غذایی خود حذف کنید تا سالم و سلامت بمانید و در عوض سعی کنید از محصولات ارگانیک استفاده کنید تا به کلی از هر ماده غذایی ای که افزودنی دارد، فاصله بگیرید.

 

مواد شیمیایی سرطان زا

3 ماده غذایی سرطان زا را بشناسید

1) نوشابه های گازدار

قند استفاده شده در نوشابه های گازدار، ذرت پر فروکتوز است که از قند های طبیعی بسیار غلیظ تر است و هضم آن برای معده بسیار مشکل است و در نتیجه این قند در کبد شما باقی می ماند و خطر ابتلاء به سرطان افزایش می یابد. در ضمن در این نوشابه ها، از رنگ صنوعی هم استفاده شده است که عاملی سرطان زاست و در نتیجه مصرف نوشابه بسیار مضر و خطرناک است.

2) چیپس سیب زمینی

بله؛ چیپس خیلی خوش مزه است اما خوب است بدانید که در تولید این محصولات غذایی، علاوه بر آنکه از اسید چرب ترانس و مواد نگهدارنده استفاده میشود، آکریلامید هم وجود دارد که یکی دیگر از مواد شیمیایی سرطان زا و مضر است، لذا بهتر است حتی الامکان از مصرف چیپس ها هم خودداری کنید و می توانید خودتان در خانه چیپس سیب زمینی طبیعی درست کنید. در ضمن آکریلامید (که سرطان زاست) در تمامی محصولات غذایی که در درجه حرارت بالایی گرمادهی می شوند و به صورت چیپس در می‌آیند مورد استفاده قرار می گیرد.

3) روغن‌های هیدروژنه

بسیاری از ما فکر می کنیم همین که یک روغن، گیاهی و نباتی باشد، به معنای سالم بودن آنهاست. بله این روغنها میزان سلامتی خوبی دارند اما اگر در فرآیند تولید آنها هیدروژنه صورت نپذیرد. روغن های هیدروژنه، دارای اسید چرب امگا 3 آن هم به میزان بالا هستند که مصرف زیاد این روغن ها، باعث بروز سرطان در بدن میشود. پس مراقب باشید از روغن های هیدروژنه استفاده نکنید. برای آشپزی در خانه، توصیه می شود از روغن زیتون یا سویا استفاده کنید.

چگونه از ورود مواد شیمیایی به بدن جلوگیری کنیم؟

حقیقت امر آن است که به طور کامل نمی توانیم از ورود این مواد به بدن خود جلوگیری کنیم. اما در ادامه راه حل هایی را برای به حداقل رساندن مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی سرطان زا را مورد بررسی قرار می دهیم.

مواد غذایی ارگانیک مصرف کنید :

معنای یک ماده غذایی ارگانیک، طبیعی و بدون افزودنی های شیمیایی است. زمانی که شما از میوه، سبزیجات و فرآورده های گوشتی ارگانیک استفاده کنید، قطعا به میزان قابل توجهی از مواد شیمیایی سرطان زا دوری کرده اید. از نظر آفت کش ها، آلوده ترین میوه و سبزیجات عبارتند از؛ گوجه فرنگی، سیب زمینی، انگور، توت فرنگی، سیب، هلو، خیار، اسفناج و فلفل دلمه شیرین. سعی کنید این قبیل از میوه و سبزیجات را به طور ارگانیک تهیه کنید تا آسیب های احتمالی را به حداقل رسانده باشید.

ترجیح مواد غذایی تازه به فریز شده و دسته بندی شده :

توصیه می شود خرید مواد غذایی دسته بندی شده را به عنوان آخرین گزینه خود قرار دهید و از ابتداء به سراغ تهیه محصولات تازه و غیر فریز شده بروید.